در پنج سال آینده، نوآوریهای فناوری به روشها و با امكاناتی كهتوصیف آن در پی میآید، زندگی انسان را متحول خواهند كرد:
ارتباطات سه بعدی بیدرنگ با دوستان
در پنجسال آینده، تعاملات سهبعدی به شما اجازه خواهد داد تا با هولوگرامهای سهبعدی، بادوستانتان بیدرنگ تعامل داشته باشید. در حال حاضر فیلمهای تلویزیونی و سینماییبه سوی استفاده از این فناوری پیش رفته و با پیچیدهتر و كوچكتر شدن
طبیعت - آیا ممکناست بنزین درون باک خودروها به قطعات یخزده تبدیل شود؟ چرا لباسهای پشمی گرم وچرا دانههای برف گاهی به شکل بلورهای خیرهکننده و گاهی مانند تودهای بیشکلهستند؟
دمای هوا که کاهش پیدا میکند، چهره جهان پیرامون ما عوض میشود.بلورهای یخ در گوشهوکنار به چشم میخورند، خودروها به سختی روشن میشوند و بیرونرفتن از خانه بدون پوشیدن لباسهای گرم تقریبا غیرممکن است. اگر بخواهیم از دیدگاهعلمی به این قضیه نگاه کنیم، همه چیز از ریختن ضدیخ درون خودروها گرفته تا پوشیدنلباس گرم و شکل بلورهای یخ همگی به تغییرات دما برمیگردد. در این گزارش ساینتیفیک امریکنبه بررسی اثر دما روی سوخت خودروها،جنس لباسهای زمستانی و تغییر شکل بلورهای برف پرداخته است.
آیا ممکن است بنزین درون باکخودروها از شدت سرما یخ بزند و به قطعات بنزین یخزده تبدیل شود؟
خوشبختانه نه! حتی زمانی که درهای اتومبیل به دلیل شدتسرما به یکدیگر قفل میشوند و باز کردن آنها بسیار دشوار است، بنزین درون باکخودرو مایع باقی خواهد ماند. این ماده ترکیبی از هیدروکربنهای گوناگون است که هرکدام در دمای متفاوتی منجمد میشوند. به همین دلیل تخمین دقیق دمای یخزدن بنزینکار سادهای نیست. اما به طور متوسط میتوانیم بگوییم بالاترین دمایی که در آنبنزین یخ میزند، حدود 25- درجه سانتیگراد است و سردترین دمای یخزدن آن نزدیک به160- درجه سانتیگراد خواهد بود.
یک نکته: انجماد سوخت بیش از آنکه برای خودروها مهمباشد، برای هواپیماها نگرانکننده است، اما روشهای متعددی برای پایین آوردن دمایانجماد سوخت وجود دارند که یکی از تازهترین آنها اختراع شرکت شل است که سال گذشتهثبت شده و با اضافه کردن ترکیبات غیرنفتی به سوخت جتها، دمای انجماد را در آن بازهم کاهش داده است.
چرا لباسهای پشمی گرم هستند؟
در سردترین روزهای سال هم هیچ چیزی مثل شلوارهای پشمینمیتواند پاها را از بیحسشدن بر اثر سرما حفظ کند. این خاصیت به عایق بودن هوا(و نه خود پشم)برمیگردد.الیاف درهم پیچیده این ماده میتوانند حفرههای کوچکی را ایجاد کنند که همگی ازهوا پر شدهاند و هیچ تبادل حرارتی با محیط بیرون ندارند. پشم در حقیقت مانند پیله کرمابریشم عمل میکند و با حذف جریان هوا و تبادل حرارتی، به خوبی میتواند دمای بدنما حفظ کند. یادتان باشد هیچ لباسی شما را گرم نمیکند، بلکه در بهترین حالتشما را گرم نگاه میدارد.
چرا دانههای برف گاهی اشکال پیچیده و شگفتانگیزی دارند و گاهی بیشکلبه نظر میرسند؟
گاهی دانههای برفی که از آسمان میبارند، متقارن، خیرهکنندهو بسیار زیبا هستند اما بعضی وقتها احساس میکنیم برف مثل تکههای پنبه از آسمانمیبارد. قرنهاست که ظرافت و تنوع این دانهها دانشمندان بسیاری مانند یوهانسکپلر یا رنه دکارت را تحت تأثیر قرار داده، اما اولینبار در سال 1954 / 1333 یوکیشیرو ناکایا، فیزیکدانژاپنی دانههای برف را طبقهبندی کرد. طبقهبندی کنونی این دانهها مبتنی بر دوعامل دما و رطوبت است.
دو الگوی اصلی برای دانههای برف یا بلورهای آن طرح صفحهایششضلعی و سوزنی کشیده است. با سرد شدن ابرها به زیر صفر درجه سانتیگراد، مراحلتشکیل بلورهای گوناگون آغاز خواهد شد. به عنوان مثال اگر رطوبت کافی وجود داشتهباشد و دمای هوا بین صفر تا 5- درجه سانتیگراد باشد، بلورهای صفحهای ششضلعیتشکیل خواهند شد اما اگر دما پایینتر برود و به 5- تا 10- درجه سانتیگراد برسد،ابرها بارش بلورهای سوزنی را آغاز خواهند کرد.
در دماهای زیر 10- درجه سانتیگراد، شکل دانههای برفمجددا به بلورهای صفحهای تغییر شکل پیدا میکند که بزرگتر از بلورهای پیشینهستند. در تمامی دماهای تشکیل برف، رطوبت محیط در شکل نهایی و اندازه بلورها مؤثراست
از بودن خسته ام. از درک واژه ی حیات ناتوانم.در اندوه خویش غرق شده ام .سرشار از تکرارم در این سکون زندگی. سر گردان بر روی دایره ی کم رنگ خلقت درجا میزنم . به نگاه آفتاب مشکوکم چرا که روزیبی رحما نه بر خورشید عالم تاب خیره شده بود. از زلالی وصداقت آب بی زارم چرا که به شفافی نگاه عباس رحم نکرد. خدایا ای ارحم الراحمین، چهل روز است که از عاشورا میگذرد قلب جهان دیگر نای تپیدن ندارد. پس غیرت آسمان کجا رفته؟ زمین چقدر گستاخانه هنوز به زندگی ادامه میدهد. یک اربعین از اوج نامردی میگذرد. یک اربعین است که سر امام آزادگان بر نیزه رفت و آسمان دیده و زمین تاب آورده. در سکوت وغم انگیز خیال بغض دلم میشکند گریه امان نگاهم را بریده است. قلبم در سینه پرپر میزند و لبان خشک عباس و حنجر خون آلود علی اصغر را آه میکشد. خداوندا اینک باز اربعین حسین آمده است. باز عرق شرم پیشانی انسانیت را نمناک کرده است . باز بشر از وجود خویش خجالت زده میشود. و باز مثل همیشه امام رئوف و مهربان ما حسین بن علینگاه بخشایشگر خویش را بر بشر میتاباند و بر حاجات ما آمین میگوید. در پناه حضرت حق زیر سایه حسین بن علی(ع) و به امید ظهور حضرت حجّت بن الحسن العسکری(عج)
بخش اول بهشت بهشت مفهومی است که در اغلب مذاهبِ معتقد به زندگانی پس از مرگ و یا آخرت وجود دارد. بهشت جایی است که نیکوکاران پس از مرگ، در آن جاودانه میشوند. بر اساس آموزههای مذهبی اسلام و برخی دیگر از مذاهب، بهشت جایگاه نهایی هر انسانی است که در آن جا به اندازه اعمال نیکش از مواهب آن برخوردار خواهد شد. ادیان مختلف تعریفهای متفاوتی از این مفهوم به دست دادهاند.
بهشت از دیدگاه اسلام در نظر قرآن، مؤمنان و صالحان سرانجام به جایی ابدی به نام جنت میروند و زندگی پر نعمت و خوشی را در پیش میگیرند بنا بر آیات قرآن این وعده الهی قطعی است. قرآن از دو بهشت نام برده: یکی در عالم برزخ که موقت است و دیگری در آن جهان که جاودان است. بهشت درجات و مراتبی دارد و برخی از آنها بر دیگری برتری دارند. نعمتهای بهشتی نیز بسته به درجات بهشتیان، گوناگونی دارند
توصیف ویژگیهای بهشت از دیدگاه علی ابن ابی طالب (ع اگر با چشم دل به آنچه که از بهشت برای تو وصف کردهاند بنگری، از انچه در دنیاست دل میکنی، هر چند شگفتی آور و زیبا باشد؟ از خواهشهای نفسانی و خوشیهای زندگانی و منظرههای آراسته و زیبای ان کناره میگیری، و اگر فکرت را به درختان بهشتی مشغول داری که شاخههایشان همواره به هم میخورند و ریشههای آن در تودههای مشک پنهان و در ساحل جویباران بهشت قرار گرفته آبیاری میگردند، و خوشههایی از لؤلؤ آبدار به شاخههای بزرگ و کوچک درختان آویخته و میوههای گوناگونی که از درون غلافها و پوششها سر بیرون کردهاند، سرگردان و حیرتزده میگردی: شاخههای پر میوهٔ بهشت که بدون زحمتی خم شده در دسترس قرار گیرند، تا چینندهٔ ان هرگاه که خواهد برچیند، مهمانداران بهشت گرد ساکنان ان و پیرامون کاخهایشان در گردشند و آنان را با عسلهای پاکیزه و شرابهای گوارا پذیرایی کنند.
آنان کسانی اند که همواره از کرامت الهی بهره مندند تا انگاه که در سرای ثابت خویش فرود آیند و از نقل و انتقال سفرها آسوده گردند. ای شنونده! اگر دل خود را به منظرههای زیبایی که در بهشت به ان میرسی مشغول داری، روح تو با اشتیاق فراوان به ان سامان پرواز خواهد کرد، و از این مجلس من با شتاب به همسایگی اهل قبور خواهی شتافت.خداوند با لطف خود من و شما را از کسانی قرار دهد که با دل و جان برای رسیدن به جایگاه نیکان تلاش میکند.
بخش دوم جهنم جهنم واژهای ست عبری גי(א)-הינום Gêhinnôm گِ +هینوم = درهٔ هینوم، درهای در بیرون از اورشلیم که راه به سمت بیتلحم از آنجا پیموده میشود. کودکان زمانی در آنجا برای خدایی به نام مُلِخ (ارمیا ۷:۳۱) قربانی میشدهاند. و بعدها در آنجا آتشی متداوم در گرفت. ازین رو تصویری شد برای دوزخ(شئول در عبری) مکانی برای محکومیت و انقراض گنهکاران
جهنم بر طبق آنجلیکو فرا، اثری بسال ۱۴۳۵ میلادی.
جهنم از دیدگاه اسلام جهنم هفت طبقه دارد و هر چه پایین تر برود، جای افراد بدتر است. عذابهای دوزخ هم روحی اند هم جسمی. برخی جهنمیان همیشه در آنجا میمانند و برخی دیگر پس از مدتی بخشوده میشوند و به بهشت میروند. تنها راه خلاصی از جهنم یا پایان کیفر مقرر است یا شفاعت شفیعان. گناهان برخی کسان چنان سنگین است که در آن جاودانه میشوند.جهنم جای عمل نیست و بنابر این نمیتوان در آنجا با عمل صالح خویش را از عذاب رهانید.
خطبهٔ امام علی (ع) در رابطه با ضرورت یاد قیامت وعذاب الهی در نهج البلاغه: مردم ! شما چونان مسافران در راهید، که در این دنیا فرمان کوچ داده شدید، که دنیا خانهٔ اصلی شما نیست و به جمع اوری زاد و توشه فرمان داده شدید.
آگاه باشید این پوست نازک تن طاقت آتش دوزخ را ندارد! پس به خود رحم کنید، شما مصیبتهای دنیا را آزمودید، آیا ناراحتی یکی از افراد خود را بر اثر خاری که در بدنش فرو رفته، یا در زمین خوردن پایش مجروح شده، یا ریگهای داغ بیابان او را رنج داده، دیدهاید که تحمل ان مشکل است ؟ پس چگونه میشود تحمل کرد که در میان دو طبقه آتش، در کنار سنگهای گداخته، همنشین شیطان باشید؟
آیا میدانید وقتی مالک دوزخ بر آتش غضب کند، شعلهها بر روی هم میغلتند و یکدیگر را میکوبند؟ و آنگاه که برآتش بانگ زند میان درهای جهنم به هر طرف زبانه میکشد ؟ ای پیر سالخورده ! که پیری وجودت را گرفتهاست، چگونه خواهی بود آنگاه که طوقهای آتش به گردنها انداخته شود، و غل و زنجیرهای آتشین به دست و گردن افتد؟ چنان که گوشت دستها را بخورد؟
********به وبلاگ من خوش آمدید*********
خدایا مرا ببخش / مرا فهمی ده تا فرامین وحکمت هایت را درک کنم/ و مرا فرصتی دیگر برای بهتر بودن ده تا دستهاو زبان تو شوم .
آمین یا رب العالمین